Kuka on Pekka?

Bisnesmentori.
Ja paljon muuta.

Visionääri. Kehittäjä. Oikeudenpuolustaja.

Miljoonan euron rahoituksesta konkurssin partaalle, ja nöyrempänä kohti Digivallankumousta ja kuusinumeroisia verkkokurssilanseerauksia. Ja mustuutta.

Tämä on tarinani vakavasta loppuunpalamisesta todelliseen tehtävääni vaikuttajana.

Yliopistoa, tekoälyä, johtavia ohjelmistotehtäviä ja kunnianhimoa


Aloitin opiskelut Tampereen teknillisessä yliopistossa vuonna 2000. Pian huomasinkin, että tämä on paikkani. Oivalsin pian opiskeluideni alettua sen, miten pystyn omaksumaan monimutkaisia konsepteja lyhyessä ajassa.

Kunnianhimoni johdatti minut jo opiskeluaikana johtavaksi ohjelmoijaksi peliyritykseen kehittämään mm. tekoälyä Backgammon-peliin Segalle.

Hankin myös kansainvälistä kokemusta ja kehitin kielitaitoani opiskelemalla Walesissa yliopistossa (Aberystwyth University) vuosina 2004-2005  ja valmistuin lopulta diplomi-insinööriksi vuonna 2008.

Lopputyöni "Java Performance Optimization Techniques in Mobile Devices" valittiin vuoden parhaaksi ohjelmisto-diplomityöksi tieteellisen merkittävyytensä takia.

Vaikka koin menestyväni, tunsin kuitenkin koko ajan yhä syvempää tyytymättömyyttä  elämääni kohtaan. Tunsin olevani umpikujassa. En vain tiennyt mitä haluan.


Palkkatöistä irtisanoutuminen ja matka kohti Japanin herruutta


Lopulta tunsin kutsun siihen, että minun on aika irtisanoutua päivätöistä. Koin olevani jumissa elämäni kanssa, enkä pystynyt käyttämään kaikkea potentiaaliani.

Perustin kahden ystäväni kanssa sellaisen yrityksen, josta kuvitelmissani tehtäisiin vielä myöhemmin elokuvia inspiraatioksi muille menestyksennälkäisille.

Onnistuimme keräämään miljoonan euron rahoituksen uudenlaiselle sosiaalisen median palvelulle. Ja vuosien työskentelyn jälkeen saimme läpimurron Japanissa ja kaikki näytti lupaavalta...

... mutta lopulta kuitenkin rahamme loppuivat ennen taloudellista läpimurtoa ja olimme tiukan päätöksen edessä: konkurssi vai valtava työ kaivautua ylös taloudellisesta kuopastamme? Valitsimme jälkimmäisen.Miljoonan euron oppi ja uuden alku

Kun suuntasimme uuteen maailmanvalloitusyrityksemme jälkeen, oivalsimme tekemämme virheemme. Tajusimme sen, miten yrittäjyyttä EI kannata tehdä. Kutsun tätä miljoonan euron opiksi.

Aloitimme puhtaalta pohjalta ja teimme kaiken toisin kuin ennen. Olimme oppineet nöyryyttä ja otimme vanhasta poiketen potentiaaliset asiakkaat mukaan tuotekehitykseen jo alkumetreistä alkaen.

Rakensimme Campwire-verkkokoulutusalostan, joka lähti huimaan nousukiitoon ja sillä oli vuonna 2021 jo lähes 300 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Perustimme myös Digivallankumous -sivuston, jonka missiona oli tuoda verkkovalmennukset isosti Suomeen.

Tein vuonna 2015 ensimmäisen yli 100 000€ bruttomyynnin ylittäneen verkkokurssilanseeraukseni. Tämän ennätystuloksen nähtyäni kylmä hiki valtasi minut, koska ajattelin etten ikinä pääse suurempiin lukuihin. Ajattelin olevani pelkkä nolla.


Paloin vakavasti loppuun ja elämäni romahti

Paloin vakavasti loppuun vuonna 2015, enkä pystynyt enää tekemään mitään muuta kuin makaamaan sohvalla. Jokainen tekstiviesti nosti sykkeeni, koska pelkäsin, että minulta halutaan jotain. Jotain mitä en pystyisi antamaan.

Elämä romuttui silmieni edessä enkä pystynyt enää tekemään mitään. Kaikki näytti mustalta. Masennuin enkä enää löytänyt ulos itse itselleni kaivamastani menestyksennälkäisestä kuopastani.

Olin luullut, että onni löytyy menestyksestä, materiasta ja kasvavista tuloista. Sieltä suunnalta löytyikin kärsimys. Jotain oli pysyvästi muutettava. En kuitenkaan tiennyt mitä.

Ja lopulta sain kutsun sellaiselle tielle, jonka olemassaolosta en tiennyt mitään...


Henkinen herääminen ja uuden elämän alku

Kun kärsin ja olin masentunut, tuntui kuin minua olisi kutsuttu uuteen.

Koin, että minulla olisi kaksi mahdollista reittiä ulos kuopastani: 1) psykologinen ja 2) henkinen. Tiesin kuitenkin syvällä sisimmässäni, että minun matkani olisi henkinen. En tiennyt mitä se oli, mutta tiesin, että jotain on suunniteltu varalleni.

Tiesin ettei ole vielä aika lopettaa taivalta tämän maapallon päällä, vaikka muutaman kerran sitä harkitsinkin vakavasti. Tästä lähti uusi elämäni.

Alkoi hurja tapahtumien ketju, jossa minulta riisuttiin kaikki. Luovuin omaisuudestani, avioliitostani, asunnoistani ja lahjoitin tavaroita tuhansien eurojen edestä niitä tarvitseville.

Luovuin myös kodistani ja matkustin kahden reppuni kanssa maailmalla etsien apua olooni. Kävin mm. meditaatioretriiteillä ja parantajien luona. Kipu oli aika-ajoittan huima, mutta kaikki alkoi pikkuhiljaa loksahdella paikoilleen pitkien meditaatio- ja joogaharjoitusten sisällä. Aloin ymmärtää mistä paha olo ja suorittaminen oli saanut alkunsa.

Välillä olo tuntui hurjalta... tuntui, että tiesin asioita, joita en ollut lukenut kirjoista ja osasin asioita (kuten parantaa masentuneita), joita en ollut aiemmin tehnyt. Tuntui kuin minua olisi ohjattu itseni sisältä.

Ja tässä hetkessä tein päätöksen: päästän irti kontrollista. Päätin tehdä niitä asioita, joita minun kuuluukin tehdä. Päätin lopettaa itseni pienentämisen ja rajoittamisen. Aloitin siis luopumaan vapaan tahdon illuusiosta, kun oivalsin, että se on vain egomme rakennelma.


Suomen historian suurin verkkokurssilanseeraus ja kutsu henkisempään työhön

Koko toimintani lähtökohta oli muuttunut. Ymmärsin ettei kyse ole enää minusta, vaan kyse on siitä mitä minun kauttani tulee tähän maailmaan.

Vuonna 2018 olin tekemässä kolmannen silmän meditaatiota, jossa näin edessäni joukon ihmisiä. Sen jälkeen ymmärsin, että tehtävänäni on tuoda ihmiset yhteen. Ja päätimme luoda Digiyliopiston.

Digiyliopiston auttaa sydänlähtöisiä ihmisiä rakentamaa digibisneksiä ja vuonna 2019 koimme yleisöryntäyksen. Tein pienen tiimini kanssa Suomen historian ensimmäisen 500 000€ ylittäneen verkkokurssilanseerauksen.

Myös Campwire nousi Suomen suosituimmaksi verkkokoulutusalustaksi.

Kun menestys menetti merkityksensä, aloin vetää sitä puoleeni. Koko elämäni alkoi muuttua.

Vuonna 2019 sain myös sisäisen kutsun henkiseen työhön. Aloin tekemään töitä masentuneiden ja henkisten ohjaajien parissa auttaen heitä kohti totuutta ja valoa katsomalla sisäistä totuuttaan. Aloin saada huimia tuloksia ilman virallisia koulutuksia. Seurasin sisäistä ohjausta työssäni.

Synnyin isäksi, irtauduin yrityksestäni ja aloitin uuden mission

Koin lapseni sielun voimakkaasti jo ennen hänen syntymäänsä. Tunsin sanoinkuvaamattomalla tavalla hänen läheisyytensä ja tuttuutensa. Tiesin, että hän tulee olemaan tärkeä osa polkuani.

Ja vihdoin 9kk odotuksen jälkeen Eliel Aarre -poikani syntyi vuonna 2020 kodin rauhassa synnytysaltaaseen. Hänelle tarjottiin lempeä syntymä tähän maailmaan ilman sairaalan kirkkaita valoja.

Samalla myös minä synnyin isäksi ja muutuin sisältä jälleen kerran. Poikani avasi sydäntäni uudella, voimakkaalla tavalla ja koin uuden kutsun muutokseen.

Irtauduin 12 vuotta kehittämästäni yrityksestä ja hyppäsin rakentamaan uutta.

Ja pian luokseni alkoi tulla toinen toistaan upeampia yrittäjiä, toimitusjohtajia ja huippuasiantuntijoita. He halusivat mentorointiani ja näin minusta tuli heidän auttajansa. Autan heitä toteuttamaan sydämensä kutsua tässä maailmassa laajemmin kuin mitä he ilman apuani olisivat pystyneet.

Tämä aloitti matkani, jossa missionani on tukea uuden ajan johtajuutta Suomessa ja kansainvälisesti uuden yritykseni muodossa.

Lisäksi vuosi 2021 toi mukanaan myös toisen suuren muutoksen...

Sain sisäisen kutsun yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja huippujen mentorointiin

Vuonna 2020 media alkoi uutisoida uudesta viruksesta huimalla temmolla ja vapaata puhetta alettiin rajoittaa ennennäkemättömällä tavalla.

Mm. arvostettuja tiedemiehiä sensuroitiin, paljon seurattujen ihmisten Instagram-tilejä suljettiin ja kokonaisia Youtube-kanavia poistettiin.

Tuntui, että meillä on enää yksi totuus eikä tiettyjä asioita ole enää yksinkertaisesti sallittua ajatella.

Mietin mielessäni, että "jos meillä olisi todella vaarallinen virus, valtion ja median tehtävänä olisi rauhoitella ihmisiä eikä pelotella."

Tuntui myös, että yhteiskunnassa vallitsi omituisen erilaiset säännöt: kuntosalit piti sulkea, mutta Mammuttimarkkinat saivat pitää ovensa auki satapäisen asiakasryntäyksen edessä.

Tämän kaiken keskellä ymmärsin tehtävääni syvemmin. Oivalsin, että roolini ei ole ainoastaan olla rakentamassa yrityksiä, vaan olla vaikuttamassa  yhteiskunnallisesti laajemmin.

Lähdin mukaan politiikkaan ja perustin Vapausfestit-hyväntekeväisyysorganisaation, joka on levittäytyi ennätysvauhdilla ympäri Suomen yli 50 kaupunkiin. Siinä autamme ihmisiä yhdistymään ja voimaantumaan edullisilla tapahtumilla, joita järjestetään aina Helsingistä Muonioon ja siitä pohjoisempaan asti.

Nyt keskitän voimavarin yhteiskunnallisen vaikuttamisen lisäksi mentoroimalla toimitusjohtajia, yrittäjiä ja huippuasiantuntijoita siinä, että he saavat ajamansa muutoksensa levitettyä laajalle sekä tuotua rahallista hyvää työskentelemäänsä organisaatioon.

Toimin siis huippujen luottomentorina. Jos tunnet, että meidän tulisi tehdä yhteistyötä, ota minuun yhteyttä ja katsotaan miten yhteistyömme voisi alkaa.

Muista, että olet tärkeä. Kiitos ❤️